Adviseur Aanbestedingen

Een dynamische positie voor een strategisch adviseur bij een succesvol inkoopadviesbureau opererend binnen sociaal/fysiek domein van decentrale overheden.

Organisatie

Met een heldere en eigenzinnige stijl en aanpak, specialistische deskundigheid op het gebied van inkoop en aanbesteding, en een stevige propositie door een stabiele klantenkring, is PSI een succesvol inkoopadviesbureau gericht op de publieke sector en beschikt over een uitstekende reputatie. PSI richt zich met name op het strategisch inkoopniveau, vooral binnen de decentrale overheid. Dit kunnen enerzijds projecten zijn op het gebied van het verrichten van Europese aanbestedingen, en anderzijds op het gebied van de inrichting van de inkooporganisatie van de klant. PSI is actief in het fysieke en sociale domein.

PSI staat altijd dichtbij de klant en snapt de business van de klantorganisatie. Juist omdat niet alleen wordt ingezoomd op sec de inkoopprocessen, maar altijd wordt gekeken naar het totaalplaatje inclusief de behoeften van de klantorganisatie als geheel, is PSI succesvol. PSI is niet alleen sterk in het vinden van structurele oplossingen, maar vooral sterk in de implementatie daarvan, met duurzaam rendement als resultaat.

De stijl van PSI kenmerkt zich door: nuchter en no-nonsense, pragmatisch, resultaatgericht, inhoudelijk, professioneel.

Wegens succes en de toename van het aantal opdrachten wil PSI de organisatie uitbreiden met ondernemende, vakvolwassen inkoop-adviseurs.

Over deze vacature

Als Adviseur Aanbestedingen voer je zelfstandig diverse grote projecten uit in opdracht van opdrachtgevers binnen (decentrale) overheden, waarbij je in de rol van voorzitter van het aanbestedingsteam de lead neemt over een projectteam.                                                                                                                                                                                                                                                            Deze projecten hebben betrekking op het begeleiden van complexe aanbestedingstrajecten van producten en diensten binnen het fysieke of sociale domein. (Voorbeeld is: het bepalen van een contracteringsstrategie voor het herontwikkelen van een bestaand monumentaal gebouw in het centrum van de stad en het inpassen van deels tegenstrijdige bestuurlijke ambities.)

Met jouw deskundigheid begeleidt je het gehele proces van aanbesteding, waarbij je de opdrachtgever helpt bij een zeer grondige voorbereiding van het traject, en de kaders bewaakt gedurende het proces, met als uiteindelijke doel een probleemloos aanbestedingstraject met een getekend contract met de best passende leverancier.

Door goed te luisteren, doorvragen en adequaat de discussie te voeren met de diverse stakeholders, breng je de behoeften van de opdrachtgever volledig in kaart (zoals inventarisatie van scope, doel, PVE, specifieke wensen), tot en met het opstellen van het conceptcontract. Je bezoekt de opdrachtgever voor meetings en vergaderingen en je wordt administratief ondersteund door je collega’s van PSI.

Je bent een ondernemende en resultaatgerichte persoonlijkheid, en je vindt het leuk om de PSI organisatie te helpen verder te ontwikkelen en te versterken, en mee te groeien en ontwikkelen met de organisatie. Je levert een bijdrage aan acquisitie van nieuwe advies-opdrachten.

Kandidaatprofiel

 • WO/academisch werk- en denkniveau
 • Ruime ervaring met complexe Europese aanbestedingstrajecten
 • Je bent bekend met de aanbestedingswet en alle regelgeving, zodat je direct inzetbaar bent.
 • Je beschikt over kennis van het fysieke en/of sociale domein (overheidsorganisatie), inclusief kennis van ICT-toepassingen en digitale transformatie.
 • Je bent ondernemend en resultaatgericht.
 • Je beschikt over sterke analytische en intermenselijke kwaliteiten.

Arbeidsvoorwaarden

 • Bruto jaarsalaris, inclusief 8% vakantiegeld: ca. € 60.000 – € 70.000
 • Aantal uur per week: 40 uur; 32 uur is bespreekbaar
 • Aantal vakantiedagen: 25 obv fulltime
 • Variabele beloning op basis van declarabele uren
 • Pensioenregeling: 40 % werkgever/ 60 % werknemer
 • Reiskostenvergoeding: NS Businesscard 1e klas
 • Laptop
 • Mobiele telefoon
 • IPad

Ben je enthousiast geworden?

Schrijf een motivatiebrief en stuur deze met je CV naar info@psi-inkoop.nl. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Edith Weersink, zij is te bereiken op 06 27 09 31 39 of per mail op edith.weersink@psi-inkoop.nl.