BLOG

Het pad van een junior adviseur bij PSI

Het pad van een junior adviseur bij PSI

Geplaatst op 21 augustus 2020 – door Henk de Waal
Sinds oktober 2019 ben ik werkzaam bij PSI in de functie van junior inkoopadviseur, al heb ik door mijn studie al werkervaring kunnen opdoen en kunnen zien wat de publieke sector inhoudt op het gebied van inkoop. Mijn afstudeeronderzoek, dat ik bij PSI heb mogen afronden, richtte zich op hoe je contractmanagement het beste kan inrichten voor het sociaal domein met de focus op de WMO2015. In deze blog …

Lees meer

Aanbesteden een vak op zich

Aanbesteden een vak op zich

Geplaatst op 17 juli 2020 – door Nanda Vergunst.
Toen ik in januari begon met mijn nieuwe functie als inkoopadviseur bij PSI BV dacht ik dat ik wel wist hoe een aanbestedingsprocedure in elkaar stak. We zijn nu ruim een half jaar verder en heb ik mijn mening hierover iets moeten bijstellen. De afgelopen periode was een bijzondere periode vanwege de corona en het thuiswerken, maar het was er één die zeer interessant en zeer leerzaam was.

Vanuit mijn lange commerciële ervaring met aanbesteden – mijn eerste kennismaking met aanbesteden was al in 1998 – klopte het wel dat ik een goed inzicht had in het verloop van het traject vanaf publicatie. Maar ik had mij niet gerealiseerd …

Lees meer

Een dag als adviseur bij PSI tijdens de coronacrisis

Een dag als adviseur bij PSI tijdens de coronacrisis

Geplaatst op 3 juli 2020 – door Jesse van de Weerdt.
De afgelopen maanden hebben we door de coronacrisis een bijzondere tijd meegemaakt. We werken thuis, een tijd lang met de kinderen om ons heen en gingen we zo min mogelijk met het openbaar vervoer. Ook het werken bij PSI als inkoopadviseur heeft een drastische verandering ondergaan. Een moment met je collega’s op kantoor zit er even niet meer in en heeft plaatsgemaakt voor 30 minuten “keek op de dag” zoals we de bijeenkomst zijn gaan noemen. We trappen de werkdag af met …

Lees meer

Redt Inkoop ons uit de crisis?

Redt Inkoop ons uit de crisis?

Geplaatst op 19 juni 2020 – door Edith Weersink.
De coronacrisis deed mij denken aan een discussie die ik jaren geleden had met een toenmalige opdrachtgever. Onze discussie ging over calamiteiten. Die opdrachtgever was verantwoordelijk voor het onderhoud van wegen. Ook toen al vonden regelmatig ongelukken plaats op de wegen. Daar ontstond dan schade door aan de weg, en dus moesten dan met spoed reparaties worden uitgevoerd.

Onze discussie ging erover of …

Lees meer

Verschillende perspectieven

Verschillende perspectieven

Geplaatst op 23 oktober 2017.
Een vrijdagmiddagborrel vlak voor het zomerreces op het terrein van aannemersbedrijf Jansen. De wethouder (Klaas) en gemeentesecretaris (Anja) zijn in gesprek met directeur Jan Jansen: derde generatie van een gerespecteerd familiebedrijf in de gemeente. De gemeente en Jansen werken al jaren samen.

Lees meer

Passend beoordelen. Of hoe heurt het eigenlijk?

Passend beoordelen. Of hoe heurt het eigenlijk?

Geplaatst op 12 juli 2017.
Je zegt taartje in plaats van gebak.

Dat taartje staat niet in de koelkast, maar in de ijskast.

En als je begint te eten zeg je niet vooraf smakelijk eten, want dat het een goed taartje is spreekt vanzelf.

Als je na het eten van je taartje nog meer aangeboden krijgt, zeg je niet ik zit vol, maar ik ben geheel voldaan, dank u. Of ik ben kenyang, zoals ze in mijn familie zeggen, dankzij mijn oma die in het voormalig Nederlands-Indië is opgegroeid. Maar dat terzijde.

Zoals het dus eigenlijk hoort: behoorlijk, gepast, passend.

Ook voor aanbesteden bestaan passende regels. Passend aanbesteden betekent dat je ervoor zorgt dat je niet alleen voldoet aan de Aanbestedingswet, maar dat de methodiek ook past bij het onderwerp, de organisatie van de opdrachtgever en de markt.

Lees meer