BLOG

Jurisprudentie juli en augustus

Alle vakanties zijn weer voorbij. Wilt u op de hoogte zijn van wat er in de tussentijd in de aanbestedingsrechtspraak is gebeurd? Klikt u dan eenvoudig op deze link.  

Lees meer

Succesvol afgeronde opdracht

Onderhoud Camerasysteem Openbare Orde en Veiligheid Onze collega’s Edith Weersink en Demi Möllemann hebben onlangs de aanbesteding voor het onderhoud van het camerasysteem voor Openbare Orde en Veiligheid en de inzet van tijdelijk cameratoezicht voor de gemeentes Amsterdam, Amstelveen en nationale politie eenheid Amsterdam succesvol afgerond. Het gaat om het camerasysteem waarin de beelden van meer dan 250 camera’s naar één centrale uitkijkcentrale worden gebracht en centraal worden opgeslagen. De uitdaging bij deze aanbesteding was het creëren van een level playing field omdat het een bestaand camerasysteem betrof en de aanbesteding drie opdrachtgevers...

Lees meer

TenderNed gaat ‘oude’ aanbestedingen verwijderen

TenderNed gaat ‘oude’ aanbestedingen verwijderen

Geplaatst op 16 mei 2018.
TenderNed gaat vanaf november 2018 het aankondigingenplatform opschonen door aanbestedingen van 5 jaar en ouder te verwijderen.

Lees meer

Verschillende perspectieven

Verschillende perspectieven

Geplaatst op 23 oktober 2017.
Een vrijdagmiddagborrel vlak voor het zomerreces op het terrein van aannemersbedrijf Jansen. De wethouder (Klaas) en gemeentesecretaris (Anja) zijn in gesprek met directeur Jan Jansen: derde generatie van een gerespecteerd familiebedrijf in de gemeente. De gemeente en Jansen werken al jaren samen.

Lees meer

Passend beoordelen. Of hoe heurt het eigenlijk?

Passend beoordelen. Of hoe heurt het eigenlijk?

Geplaatst op 12 juli 2017.
Je zegt taartje in plaats van gebak.

Dat taartje staat niet in de koelkast, maar in de ijskast.

En als je begint te eten zeg je niet vooraf smakelijk eten, want dat het een goed taartje is spreekt vanzelf.

Als je na het eten van je taartje nog meer aangeboden krijgt, zeg je niet ik zit vol, maar ik ben geheel voldaan, dank u. Of ik ben kenyang, zoals ze in mijn familie zeggen, dankzij mijn oma die in het voormalig Nederlands-Indië is opgegroeid. Maar dat terzijde.

Zoals het dus eigenlijk hoort: behoorlijk, gepast, passend.

Ook voor aanbesteden bestaan passende regels. Passend aanbesteden betekent dat je ervoor zorgt dat je niet alleen voldoet aan de Aanbestedingswet, maar dat de methodiek ook past bij het onderwerp, de organisatie van de opdrachtgever en de markt.

Lees meer

Onvermijdelijkheid in projecten

Onvermijdelijkheid in projecten

Geplaatst op 23 maart 2017.
Stijn (destijds 4 jaar) gooide zijn knuffelbeer in de keuken recht omhoog. Nou ja, omhoog. Dat was de bedoeling. Om het plafond te raken. Maar hij gooide hem schuin omhoog. Dat was niet de bedoeling. Want daar staan flessen en ander breekbaar spul op een plank.Hij schrok en zette zijn handen op zijn oren. Zijn automatische reactie als er iets onverwachts gebeurde.

Lees meer
5 verhalen die elke aanbestedingsadviseur moet lezen
 

Dit moet je weten over aanbesteden
 

close-link