Het pad van een junior adviseur bij PSI

Het pad van een junior adviseur bij PSI

Sinds oktober 2019 ben ik werkzaam bij PSI in de functie van junior inkoopadviseur, al heb ik door mijn studie al werkervaring kunnen opdoen en kunnen zien wat de publieke sector inhoudt op het gebied van inkoop. Mijn afstudeeronderzoek, dat ik bij PSI heb mogen afronden, richtte zich op hoe je contractmanagement het beste kan inrichten voor het sociaal domein met de focus op de WMO2015.

In deze blog zal het afstudeeronderwerp niet naar voren komen, dit is wellicht een onderwerp voor een volgende keer. Wel zal ik onderstaand een korte introductie geven over mijn achtergrond in inkoop en de weg naar junior inkoopadviseur bij PSI.

Tijdens mijn opleiding Facility Management kwam door een aantal modules – Procurement & Sales en contractmanagement – mijn interesse voor inkoop naar voren. Ik had alleen nog niet duidelijk voor ogen welke kant van inkoop ik op zou willen. Om mij op het gebied van inkoop verder te ontwikkelen heb ik toentertijd gekozen voor de minor Strategische Inkoopmanagement op hogeschool Windesheim in Zwolle. Deze minor maakte voor mij duidelijk dat mijn volgende stap een afstudeeronderzoek zou worden op het gebied van publieke inkoop.

Tijdens mijn afstudeeronderzoek bij PSI heb ik kunnen zien wat het vak van inkoopadviseur inhoudt. Hier werd ik erg enthousiast van en ook de sfeer bij PSI sprak mij aan en het samenwerken met de medewerkers van PSI was heel prettig. Dit heeft ertoe geleid dat ik in oktober ben gestart als inkoopadviseur bij PSI en dit doe ik nu al zo’n 10 maanden met erg veel plezier.

Maar waarom nou starten als junior inkoopadviseur bij PSI?
PSI is een relatief klein inkoopadviesbureau maar wel een bureau met veel ervaring, expertise, ambitie en doorgroeimogelijkheden. Voor een junior zijn dit zaken die van belang zijn om een goede start te kunnen maken in je loopbaan en door te kunnen groeien. Doordat je bij PSI in een klein team werkt, ben je goed op de hoogte van elkaars projecten en kan je in een korte tijd veel leren.

In de eerste maanden bij PSI heb ik kunnen meewerken aan projecten en ervaring kunnen opdoen met het opstellen van een inkoopstrategie en aanbestedingsleidraad en gunning en afwijzingsbrieven. Doordat je met veel projecten meewerkt, zie je snel een patroon in het meewerken aan en schrijven van bepaalde documenten ontstaan. Dit zorgt ervoor dat je vertrouwen krijgt in je werk. Dit heb je weer nodig om jezelf te kunnen ontwikkelen naar steeds meer zelfstandig taken. Wees niet bang, bij PSI werken we met een vier-ogen-principe dus wanneer je iets niet direct goed doet, krijg je feedback van je collega’s en voorkomen we dat de klant last heeft van mijn leerproces.

Ik heb de laatste tien maanden in heel veel verschillende projecten meegedraaid en veel geleerd. Daarom is het niet mogelijk om dit allemaal in 1 blog te plaatsen. Mijn volgende blog zal gaan over … . Ik nodig jullie nu alvast uit om deze te lezen.

Als ik je interesse door deze blog heb gewekt en je meer wilt weten over PSI, mijn werkzaamheden of kan je echt niet wachten tot de volgende blog … dan mag je altijd contact opnemen via mijn LinkedIn profiel of via de website en praten we hier verder over.

Tot de volgende blog!