Organisatie Adviseur

Heb je ervaring als adviseur/consultant met begeleiden van complexe veranderingstrajecten en inrichten van organisaties, gerelateerd aan inkoop binnen de overheid? Dan is deze unieke positie wellicht iets voor jou.

Organisatie

Met een heldere en eigenzinnige stijl en aanpak, specialistische deskundigheid op het gebied van inkoop en aanbesteding, en een stevige propositie door een stabiele klantenkring, is PSI een succesvol inkoopadviesbureau gericht op de publieke sector en beschikt over een uitstekende reputatie. PSI richt zich met name op het strategisch inkoopniveau, vooral binnen de decentrale overheid. Dit kunnen enerzijds projecten zijn op het gebied van het verrichten van Europese aanbestedingen, en anderzijds op het gebied van de inrichting van de inkooporganisatie van de klant. PSI is vooral actief in het fysieke en sociale domein van haar klanten.

PSI staat altijd dichtbij de klant en snapt de business van de klantorganisatie. Juist omdat niet alleen wordt ingezoomd op sec de inkoopprocessen, maar altijd wordt gekeken naar het totaalplaatje inclusief de behoeften van de klantorganisatie als geheel, is PSI succesvol. PSI is niet alleen sterk in het vinden van structurele oplossingen, maar vooral sterk in de implementatie daarvan, met duurzaam rendement als resultaat.

De stijl van PSI kenmerkt zich door: nuchter en no-nonsense, pragmatisch, resultaatgericht, inhoudelijk, professioneel.

Wegens succes en de toename van het aantal opdrachten wil PSI de organisatie uitbreiden met ondernemende, vakvolwassen inkoop-adviseurs.

Over deze vacature

Als Organisatie Adviseur voer je zelfstandig diverse strategische inkoop-projecten uit in opdracht van opdrachtgevers binnen (decentrale) overheden, waarbij je als projectleider verantwoordelijk bent voor het gehele traject.

Deze strategische inkoop-projecten hebben betrekking op:

 • Complexe organisatorische vraagstukken, waar een Europese aanbesteding onderdeel kan van uitmaken: Je analyseert en verbetert diverse business processen, je beoordeelt de financiële beheersing, je identificeert alle betrokken partijen en beoordeelt de kwaliteit met kennis van de betreffende regelgeving. Vervolgens formuleer je een oplossingsrichting. (Voorbeelden zijn: Begeleiden van de overgang naar nieuwe contractvormen; Interne organisatie veranderen om circulair inkopen mogelijk te maken.)
 • Het opnieuw inrichten en positioneren van de inkooporganisatie bij de opdrachtgever: inclusief het implementeren van veranderingen en het begeleiden van veranderingstrajecten, altijd in verbinding met het management en de ambities van de opdrachtgever.

Met jouw vermogen om je in korte tijd te verdiepen in complexe specialistische onderwerpen, word je uitgedaagd door gevarieerde en vaak veeleisende probleemstellingen, en weet je tegengestelde belangen te overbruggen. Je durft buiten de gebaande paden te zoeken naar creatieve alternatieven. Door goed te luisteren, doorvragen en adequaat de discussie te voeren met de diverse stakeholders, breng je de behoeften van de opdrachtgever volledig in kaart. Je bezoekt de opdrachtgever voor meetings en vergaderingen en je wordt administratief ondersteund door je collega’s van PSI.

Je bent een ondernemende en resultaatgerichte persoonlijkheid, en je vindt het leuk om de PSO organisatie te helpen verder te ontwikkelen en te versterken. Je levert een bijdrage aan acquisitie van nieuwe adviesopdrachten.

In deze functie stroom je in op medior-niveau, met het doel om binnen 2-3 jaren te groeien en te ontwikkelen naar Senior Organisatie Adviseur. Je bent een ondernemende en resultaatgerichte persoonlijkheid, en je vindt het leuk om de PSI organisatie te helpen verder te ontwikkelen en te versterken. Je levert een bijdrage aan acquisitie van nieuwe adviesopdrachten.

Kandidaatprofiel

 • WO/academisch werk- en denkniveau
 • Enkele jaren ervaring als adviseur/consultant met het inrichten en professionaliseren van (inkoop)organisaties, implementeren van veranderingen en begeleiden van veranderingstrajecten, binnen de overheidswereld.
 • Je hebt affiniteit met het fysieke of sociale domein.
 • Gedegen kennis van inkoop en inkoopprocedures: het analyseren, verbeteren, inrichten en implementeren ervan.
 • Je bent een discipline-overstijgende procesdenker.
 • Je bent ondernemend en resultaatgericht. Je draagt commerciële verantwoordelijkheid bij het binnenhalen van adviesprojecten, zoals bid/no-bid afweging.
 • Je beschikt over sterke conceptuele en analytische vermogens.
 • Je bent sensitief en je kunt als gesprekspartner fungeren op alle niveaus.

Arbeidsvoorwaarden

 • Bruto jaarsalaris, inclusief 8% vakantiegeld: ca. € 80.000 – € 87.000
 • Aantal uur per week: 40 uur; 32 uur is bespreekbaar
 • Aantal vakantiedagen: 24 o.b.v. fulltime
 • Resultaatafhankelijke bonus
 • Pensioenregeling: 40 % werkgever/ 60 % werknemer
 • Reiskostenvergoeding: NS Businesscard 1e klas
 • Laptop
 • Mobiele telefoon

 

Deze vacature is exclusief uitbesteed aan YER Executive.

Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marie José van Riel, Senior Consultant YER Executive.

mariejosevanriel@yer.nl

Tel. nr. 06 21 53 44 35

Indien je wilt solliciteren kun je direct reageren via www.yer.nl

 

 

 

5 verhalen die elke aanbestedingsadviseur moet lezen
 

Dit moet je weten over aanbesteden
 

close-link