Realisatie spoedproject camera’s Joodse Instellingen onder bestaand contract gemeente Amsterdam

Realisatie spoedproject camera’s Joodse Instellingen onder bestaand contract gemeente Amsterdam

Collega’s Edith en Maureen hebben in opdracht van de gemeente Amsterdam intensief meegewerkt aan het realiseren van extra camera’s in de openbare ruimte in de gemeente Amsterdam. De bewakingsposten van de politie hebben plaatsgemaakt voor camera’s waarmee gebouwen als scholen, synagoges en musea worden bewaakt.

De gemeente besloot vorig jaar om de politiehuisjes weg te halen. In een brief aan de gemeenteraad noemt burgemeester Van der Laan het geavanceerde camerasysteem effectiever en efficiënter.

De vervanging van de politiehuisjes diende op korte termijn te worden gerealiseerd. De wensen van de politie en de gemeente voor dit project zijn daarom in korte tijd in kaart gebracht. Edith en Maureen hebben er vervolgens voor gezorgd dat er op korte termijn geschakeld kon worden door alle camera’s en bijbehorende apparatuur onder te brengen in het bestaande contract dat de gemeente Amsterdam heeft afgesloten met de leverancier voor cameraprojecten in de openbare ruimte. Tevens waren Edith en Maureen verantwoordelijk voor het regelen van alle vergunningen en het contact met alle betrokken partijen.

Op 17 juli is de politie gestart met het uitkijken van de beelden en zijn de politiehuisjes verwijderd, zoals te lezen is in het artikel van NOS.