Het inkoopadviesbureau voor de publieke sector

Wat kunnen we vandaag voor je betekenen?

Of neem direct contact op met:

Teruggebeld worden?

Naam

Wat wij voor jou kunnen betekenen

inkoop en aanbestedingen

Binnen publieke organisaties kun je niet om inkoop en aanbestedingen heen. Daarbij horen vaak complexe en tijdrovende processen. Toch heb je niet altijd voldoende expertise of mensen om deze processen in goede banen te leiden. Met als mogelijke gevolgen: vertraagde uitvoering, onrechtmatige inkopen, inefficiƫnte processen en onwerkbare contracten.

 

PSI helpt je graag. Sinds 1995 ondersteunen we publieke organisaties bij complexe trajecten op het gebied van inkoop en aanbesteding. Ook kun je bij ons terecht voor IPM-contractmanagement en informatie- en organisatiemanagement. We denken mee en we ondersteunen. Praktisch en strategisch. Altijd betrokken en doelgericht.

Inkopen en aanbesteden

Veel organisaties zien inkopen en aanbesteden als een lastige bijzaak. Het kost niet alleen veel tijd; je hebt er ook mensen en expertise voor nodig. Die heb je niet altijd.

 

Wij zien inkopen en aanbesteden niet als lastige bijzaak. Wij zien het als een belangrijk middel om strategische doelstellingen van organisaties te helpen realiseren. Als je het tenminste op een professionele en effectieve manier uitvoert.

 

We werken daarom in verschillende vormen samen, bijvoorbeeld:

  • eenmalig in een inkooptraject
  • langdurig in een passende levering van extra capaciteit
  • ontwikkelingsgericht om inkopen en aanbesteden structureel te verbeteren binnen de organisatorische context.
Meer over hulp bij inkopen en aanbesteden

IPM-contractmanagement

Heb je te maken met infrastructurele of bouwkundige projecten in het fysieke domein? Dan ondersteunt PSI je graag in de rol van contractmanager.

 

IPM staat voor Integraal Project Management, een specifieke aanpak voor projectmanagement voor infrastructurele of bouwkundige projecten. In deze projecten speelt vaak een grote inhoudelijke (interne) en organisatorische (externe) complexiteit.

 

Een integraal projectteam is belangrijk om die complexiteit effectief te managen. Elk IPM-team kent 5 rollen: projectmanager, omgevingsmanager, technisch manager, manager projectbeheersing en een contractmanager. PSI ondersteunt je graag in de IPM-trajecten door de rol van contractmanager in te vullen.

Meer over hulp bij IPM
inkoop en aanbestedingen

Informatie-management

In een organisatie moet de behoefte aan informatie worden vertaald naar heldere informatievoorziening. Dat is de kern van Informatiemanagement. Die vertaling gaat soms goed, maar er ontstaan vaak problemen. Niet alleen bij inkoop- en aanbestedingsprocedures, maar ook in andere (veranderings)processen.

 

PSI ziet informatiemanagement daarom als een integraal onderdeel van organisatieontwikkeling. We helpen je graag jouw organisatie verder te ontwikkelen. Met een heldere probleemanalyse en een effectieve ontwikkelaanpak.

Meer over hulp bij Informatiemanagement

De diversiteit in opdrachten zorgt ervoor dat je een interessante en afwisselende baan hebt waarbij je echt uitgedaagd wordt. Zo kan je het ene moment bezig zijn met een meervoudig onderhandse procedure en een uurtje later zit je bij een overleg voor een complexe Europese aanbesteding.

Henk de Waal
Henk de Waal
Junior Adviseur