Het inkoopadviesbureau voor de publieke sector

Wat kunnen we vandaag voor je betekenen?

Of neem direct contact op met:

Teruggebeld worden?

Naam

Een behoefte aan heldere informatievoorziening

In organisaties speelt informatie een grote rol. Het gaat dan om informatie over de omgeving, zoals de markt, klanten en leveranciers. En het gaat om informatie over de eigen organisatie, zoals de processen, de resultaten en de medewerkers. Steeds meer is informatie ook een onderdeel van de producten en diensten. Denk aan de ontwikkelingen rondom het Internet of Things en de rol van sociale media in klantrelaties.

Waar organisaties tegenaan lopen

De informatie op de juiste plek

De kern van informatiemanagement is om behoeften aan informatie te vertalen naar effectieve informatievoorziening. Dus: informatiemanagement zorgt ervoor dat een organisatie die informatie die nodig is voor haar functioneren beschikbaar heeft en kan benutten. Die vertaling en benutting gaan soms goed, maar er ontstaan vaak problemen. Niet alleen bij inkoop- en aanbestedingsprocedures, maar ook in andere (veranderings)processen.

 

Bijvoorbeeld als beslissers niet beschikken over de juiste informatie over veranderingen in klantvoorkeuren, en daardoor de verkeerde investeringen doen. Of wanneer een organisatie er niet in slaagt om informatie over financiële resultaten te verbinden met onderliggende operationele factoren, waardoor onduidelijk is wat zij moet bijsturen om de resultaten te verbeteren.

Aan het werk bij PSI Inkoopadviesbureau

Maatwerk voor ieder vraagstuk

Wij zien informatiemanagement als een integraal onderdeel van organisatieontwikkeling. Het succes van elke organisatie is mede afhankelijk van de kwaliteit van de informatie: in systemen, in processen, en in gebruik.

 

Maar er is geen eenvoudige succesformule om de gewenste kwaliteit te realiseren. Bij PSI leveren we daarom maatwerk. We bouwen samen met onze opdrachtgever inzicht op over de manier waarop informatie belangrijk is. En we werken doelgericht aan de ontwikkeling van informatiemanagement – passend bij de specifieke issues van de organisatie. En met oog voor draagvlak en draagkracht.

"Laurens levert namens PSI al langere tijd een belangrijke bijdrage aan het Programma. Hij is scherp in zijn analyses, betrouwbaar in leveren van resultaten, en betrokken bij de collega's in de teams"

sirene politieauto
Naomi Woestenenk
Programmamanager Nationale Politie
Wie jou kunnen helpen

Maak kennis met onze adviseurs

Meer weten over de professionals die klaar staan om jou te helpen met je vraagstukken rondom informatiemanagement?

 

Klik op de onderstaande button!

Ons team