Het inkoopadviesbureau voor de publieke sector

Wat kunnen we vandaag voor je betekenen?

Of neem direct contact op met:

Teruggebeld worden?

Naam
06 mei 2022

Bouwteamaanbesteding goederenemplacementen ProRail

Op 1 januari 2023 moeten de vijf goederenemplacementen in de Rotterdamse haven voldoen aan de nieuwe veiligheidsvoorschriften. Dit is nodig om met gevaarlijke stoffen te kunnen blijven rangeren. Dat betekent: het aanleggen van calamiteitenwegen en blusleidingen zodat alle vijf de emplacementen aan de vergunningseisen die door de gemeente Rotterdam zijn vastgesteld blijven voldoen.

 

Om dat te realiseren heeft ProRail in de zomer van 2021 een bouwteamaanbesteding uitgeschreven, daarvoor had ProRail Edith ingehuurd als tendermanager om deze aanbesteding te begeleiden. De aanbesteding bestond uit drie percelen, waarbij een aannemer maximaal één perceel kon winnen.

 

Edith heeft in die periode intensief samengewerkt met het projectteam van ProRail om de planning te halen, zodat de bouwteamfase voor alle drie percelen in september kon starten. Met veel inzet van alle leden van het projectteam is dat gelukt en de aannemers zijn in september gestart met het uitwerken van het ontwerp.

 

De volgend mijlpaal was het afsluiten van de realisatieovereenkomsten, omdat er een uitdaging lag dat de DCMR, die de vergunning moet afgeven, eist dat de werkzaamheden op 1 januari 2023 gerealiseerd zijn.

 

Vanaf februari 2022 zijn de onderhandelingen gestart over de realisatieovereenkomsten. Met veel trots kan gemeld worden dat inmiddels voor de drie percelen overeenstemming is verkregen over de overeenkomsten en dat één contract al is getekend en de andere twee de komende week worden getekend.

 

De volgende mijlpaal realisatie van de brandblusvoorzieningen op 1 januari 2023 wordt nog heel spannend. Edith zal nog betrokken blijven bij het project om te ondersteunen bij het beoordelen van de verzoeken tot wijziging. Al met al een intensief en spannend traject waar wij met heel veel plezier een bijdrage aan hebben mogen leveren.