Het inkoopadviesbureau voor de publieke sector

Wat kunnen we vandaag voor je betekenen?

Of neem direct contact op met:

Teruggebeld worden?

Naam
22 april 2022

Realisatiebegeleiding aardbevingsbestendig kindcentrum Eemsdelta

Interessante opdrachten met een zichtbaar resultaat. Dat zijn opdrachten waar PSI graag aan meewerkt, onder andere door het begeleiden van een aanbesteding wanneer die daarbij hoort. Voor de Gemeente Eemsdelta hebben Edith, Tim en Karlijn samengewerkt met de gemeente om de bouw en realisatiebegeleiding van de bouw van het Kindcentrum Delfzijl West aan te besteden.

 

In het nieuwe kindcentrum zullen zich drie basisscholen en twee peuteropvang groepen vestigen. Het bestaande gebouw is meegenomen in het ontwerp voor het nieuwe kindcentrum, met de opmerking dat dit deel versterkt moest worden. Het bestaande gebouw moet geïntegreerd worden in een nieuw te bouwen deel.

 

Bijzonder was onder andere het toepassen van het kwaliteitscriterium ‘aardbevingsbestendigheid’. Dit kwaliteitscriterium houdt verband met de typische Noord-Nederlandse problematiek van aardbevingen. Het was een traject waarbij PSI in de verschillende fasen een bijdrage heeft kunnen leveren: vanaf de aanvang van het project in 2019 tot de start van de realisatie in 2021. Al met al weer een mooi en leerzaam traject voor PSI met als tussenresultaat een geslaagde aanbesteding. Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat!