Het inkoopadviesbureau voor de publieke sector

Wat kunnen we vandaag voor je betekenen?

Of neem direct contact op met:

Teruggebeld worden?

Naam
Nieuws
19 maart 2022

PSI sponsort Voedseltuin Rotterdam

Sinds kort sponsort PSI B.V. samen met Holland Inkoop Professionals (HIP) een cirkel op de Voedseltuin Rotterdam. Het is een initiatief dat  gezonde groente en fruit voor gebruikers van de Voedselbank en andere sociale projecten in de stad produceert. Edith Weersink is hierover geïnterviewd.

 

“Ik ben directeur-bestuurder van PSI. Eigenlijk zitten we in Amersfoort, maar ik woon zelf in Rotterdam – op Katendrecht. Niet bepaald om de hoek, maar met de fiets door de Maastunnel ben je er toch aardig snel. PSI regelt aanbestedingen voor gemeentes. Voornamelijk in de bouwwereld. We zorgen dat de inkoop die de gemeentes doet wettelijk klopt en goed geregeld is – dat is nogal ingewikkeld en wij zijn specialist.”

 

“We steunen graag een goed doel. Met PSI doen we bijvoorbeeld mee aan een NLDoet, of we sponsoren een sporter aan het begin van zijn of haar carrière. Toen we hoorden van de Voedseltuin, via Holland Inkoop Partners, waren we meteen geïnteresseerd. Het is een initiatief dat middenin de samenleving staat, met duurzaamheid, klimaatbestendigheid en een sociale inborst. Na een rondleiding waren we verkocht – zelfs al was het middenin de winter. Die muur waar warmte vanaf komt is super!”

 

“Het is altijd fijn om iets maatschappelijks te kunnen doen, maar de Voedseltuin vind ik zo’n mooi doel omdat het concreet en zichtbaar is. Je ziet het groeien, je snapt waar de opbrengst heen gaat. Je kunt het bij wijze van spreken aanraken. Daarnaast kom ik uit Twente. Dus ik kan me erg identificeren met werken in het groen, in moestuinen of op het platteland. Ja, dat maakt het voor mij wel extra leuk.”

 

“Nu de lente begint, fiets ik binnenkort weer eens langs. En we mogen als sponsor een keer per jaar een bedrijfsuitje komen houden op de tuin. Als de zon weer schijnt zijn we daarvoor zeker weer van de partij.”